Kruté časy : (V buče) - Nikuľkov, Anatolij (Vydavateľstvo politickej literatúry, 1965)
Príbeh rozbitého manželstva Ivana a Lidy dáva možnost bližšie preniknúť cez každodenný život straníckeho pracovníka, jeho prácu, starosti, správne i nesprávne názory a ideály, do udalostí zdanlivo pokojného obdobia tridsiatych rokov v SSSR a do neskoršej dusnej atmosféry neistoty, podozrievania a zatýkania čestných zaslúžilých bojovníkov a budovateľov oddaných strane.