Lode odchádzajú na úsvite : (I uplyvajut parochody...) - Nosov, Jevgenij: 1925- (Jantár, 1978)
Tri ruské novely, približujúce život vidieku: Šumí lúčna travina. Lode odchádzajú, brehy zostávajú. Chopin, sonáta čislo dve...