Lode odchádzajú na úsvite (I uplyvajut parochody...) - Nosov, Jevgenij: 1925-; Linzbothová-Krupová, Elena: 1939-; Salamon, Zoltán: 1938-; Schwarzová, Poňa (Bratislava Obzor, 1978)
Tri ruské novely, približujúce život vidieku: Šumí lúčna travina. Lode odchádzajú, brehy zostávajú. Chopin, sonáta čislo dve...
Obsah: Šumí lúčna travina. Chopin, sonáta číslo dve. Spoluvydavateľ SÚV ZČSSP, Bratislava.
Keywords: novely autorské; spoločenské romány; krealistické romány; dedinské prostredie; próza; ruská literatúra- texty; Linzbothová-Krupová, Elena (česko-slovenská prekladateľka z ruštiny, nemčiny a češtiny do slovenčiny. * 1939 Česko -); Salamon, Zoltán (slovenský akademický maliar, výtvarník, gragik, ilustrátor. * 1938 Bratislava, Slovensko -)