Výprava opačným směrem: Výbor vědecko-fantastických povídek - Nesvadba, Josef: 1926-2005 (Žatva, 1962)
Tretia zbierka poviedok úspešného autora Tarzanovej smrti a Einsteinovho mozgu. Sú inšpirované medziplanetárnymi rokmi aj fantastickými výbojmi modernej vedy a nie sú len napínavo, miestami s prímesou satiry a irónie vyvíjanými príbehy, ale aj zamyslením nad problémami súčasného človeka a spoločnosti.