Tajná zpráva z Prahy: Futuro-román - Nesvadba, Josef: 1926-2005 (Žatva, 1981)
Vedecko-fantastický príbeh a neskutočný cestopis rozvíja dramatickú zápletku okolo vynálezu nebezpečnejšej ako atómová bomba, pričom v postavách oboch hlavných hrdinov, lekára a scenáristu, sprevádza čitateľa labyrintom šedesiatich rokov na Západe.