Řidičský průkaz rodičů - Nesvadba, Josef: 1926-2005 (Mladá fronta Praha, 1979)
Tri humorne ladené novely (Romance v dur, Kojenština, Spasiteľ) predvádzajú fantastické komediálny situácia, ktorá vychádza z možnosti plného uplatnenia ženine kvalifikácia a jej talentu súbežne s materstvom a manželstvom. Autor-lekár sa dotýka niektorých výchovných problémov a organizácie práce v rodine.
Keywords: novely autorské; vedecko-fantastické novely; sci-fí; humoristické novely; novely humoristické; rodinná výchova; výchova rodinná; Nesvadba, Josef (bol český psychiater, spisovateľ a spolu s Ludvíkom Součkom najvýznamnejším predstaviteľom žánru vedecko-fantastickej literatúry v Čechách. * 19.06.1926 Praha, Česko - 26.04.2005 Praha, Česko); próza; česká literatúra - texty