Ohnivá jeseň - Neužil, František: 1907-1995 (Blok, 1979)
Historický román zachytáva najvýznamnejšie udalosti z českých dejín druhej polovice trinásteho storočia. Osvetľuje vzostup a vrchol přemyslovskej moci za vlády kráľa Přemysla Otakara II. až do bitky na Moravskom poli a ďalej pakzmatky a mocenská zápolenia po jeho smrti, kedy sa jeho druhá manželka Kunhuta vydala za Záviša z Falkenštejna. Osou románu je životný príbeh kráľovnej Kunhuty od jej detstva až po smrť.