Vydierač. Never nikomu. Modré nekonečno. Posledný sľub (Cut Throat. No One to Trust. The Blue Nowhere. The Last Promise) - Stacey, Lyndon: 1960-; Johansen, Iris: 1938-; Deaver, Jeffery: 1950-; Evans, Richard Paul: 1962-; Chovanová, Tamara: 1953-; Herman, Hviezdoslav: 1951-; Gális, Vladislav: 1973- (Reader's Digest Association Bratislava, 2004)
Štyri diela od štyroch známych autorov. Iris Johansenová - Never nikomu (Elena Kylerová vyrástla medzi kolumbjskými partizánmi a bojový výcvik má v krvi. Ale ani osa sama nedokáže zaistiť bezpečnosť svojho päťročného syna, ktorého chce uniesť jeho otec, šéf narkomafie Rico Chavez. Všetci, čo stoja na jej strane, musia okrem Chaveza a jeho zabijakov prekonať najprv Eleninu nedôveru a ostražitosť).
Lyndon Staceyová - Vydierač, Richard Paul Evans - Posledný sľub, Jeffery Deaver - Modré nekonečno.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; kriminálne romány; špionážne romány; anglická literatúra - texty; romány o láske; próza; svetová literatúra - texty; Stacey, Lyndon (anglická spisovateľka. Autorka detektívnych románov z dostihového prostredia. * 1960 v Brightone, grófstve Sussex, Anglicko -); Johansen, Iris (americká spisovateľka detektívnych a romantických románov. * 07.04.1938 v St Louis, v Missouri, USA -); Evans, Richard Paul (americký známy spisovateľ, najlepšie známy pre písanie vianočné Box a novšie série Michaela Vey. * 11.10.1962 Salt Lake City, Utah, USA -); Deaver, Jeffery (americký spisovateľ literatúry mystery fiction, bývalý novinár, folkový spevák a právnik, 6.5.1950 Glen Ellyn, Illinois -)