Antikrist : (Antikrist) - Merežkovskij, Dmitrij Sergejevič: 1865-1941 (Svetová tvorba, 1968)
Samostatná časť románovej trilógie je vynikajúcim kultúrno-historickým dielom o najpracovitejšom cárovi v dejinách Ruska a o jeho synovi, obeti svojho otca reformátora, otca tyrana...