Antikrist (Antikrist) - Merežkovskij, Dmitrij Sergejevič: 1865-1941; Nejeschleba, Felix: 1928- (Bratislava Tatran, 1968)
Samostatná časť románovej trilógie je vynikajúcim kultúrno-historickým dielom o najpracovitejšom cárovi v dejinách Ruska a o jeho synovi, obeti svojho otca reformátora, otca tyrana...
Tretí diel trilógie.
Keywords: romány autorské; historické romány; spoločenské romány; dejiny ruské (beletria); cári ruskí; Merežkovskij, Dmitrij Sergejevič (bol ruský symbolistický básnik, kritik, spisovateľ a konzervatívny politický mysliteľ. * 14.08.1865 Petrohrad, Rusko - 09.12.1941 Paríž, Francúzsko); Nejeschleba, Felix, je pseudonym, skutočné meno Felix Kostolanský (slovenský prekladateľ z ruštiny a francúzštiny. * 1928 Slovensko -); životné príbehy; próza; ruská literatúra - texty