Katarína Aragónska - Lofts, Norah: 1904-1983 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1987)
Katarínu Aragonskú ako trojročnú zasnúbia s princom Arthurom, synom a dedičom anglického kráľa Henricha VII., a na španielskom dvore ju vychovávajú ako princeznú z Walesu. Keď vyrastie, má vládnuť v ďalekej vlhkej a chladnej krajine. V novom domove ju budúci svokor privíta urážlivo a jej budúci manžel Arthur je vlastne ešte chlapec. V novom prostredí sa cíti ako cudzinka. Pomaly sa však prispôsobuje a život s Arthurom je čoraz znesiteľnejší. No osud pre ňu napísal celkom iný príbeh.