Tetovaní anjeli. Podkasané krátke nohavice : (Tetovált angyalok) - Monoszlóy, Dezsö M.: 1923-2012 (Knižnica priateľov pedagogickej literatúry, 1968)
Kniha obsahuje novelu Tetovaní anjeli, kde autor načrtáva celú škálu portrétov dievčeniec, ktoré sa rôznymi cestami dostali za múry výchovného ústavu. Novela Podkasané Krátke Nohavice je z prostredia chlapčenského ústavu a má jedného výraznejšieho protagonistu....