Moulin Rouge : (Moulin Rouge) - La Mure, Pierre: 1909-1976 (Melantrich, 1984)
Životopisný román o jednom z najslávnejších francúzskych maliarov epochy impresionizmu Henri Toulouse-Lautrec. Pokračuje, cez roky maliarskych štúdií až do rokov všeobecne známych a umeleckých úspechov, osobného nešťastia a predčasnej smrti. Autor silne beletrizuje známe fakty Lautrecova života. Drastické psychologické momenty v živote zmrzačeného a nešťastného umelcov i efektné prostredia "belle épogue" pomáhajú autorovi vytvoriť veľmi čitateľné a príťažlivé dielo.