Vznik a začiatky spisovnej slovenčiny - Kondrašov, Nikolaj Andrejevič: 1919- (Veda, 1974)
Autor uvádza svoju prácu obsiahlym teoretickým úvodom o podstate spisovného jazyka, pričom všeobecné tézy ilustruje na dejinách spisovnej slovenčiny. Konfrontuje ich s dejinami iných spisovných jazykov...