Cárova smrť - Foršová, Olga Dmitrijevna: 1873-1961 (Meteor, 1982)
Cárova smrť patrí k vrcholným dielam sovietskej historickej prózy. Zachycuje krátke obdobie vlády pološialeného cára Pavla L.,syna Kataríny Veľkej, panujúceho na sklonku osemnásteho storočia...