Cárova smrť - Foršová, Olga Dmitrijevna: 1873-1961; Podolinský, Ivan; Kiš, Fedor: 1946- (Bratislava Tatran, 1982)
Cárova smrť patrí k vrcholným dielam sovietskej historickej prózy. Zachycuje krátke obdobie vlády pološialeného cára Pavla L.,syna Kataríny Veľkej, panujúceho na sklonku osemnásteho storočia...
Ilustr. na predsádkach a rozlož. tit. liste.
Keywords: romány autorské; historické romány; 18. stor; osobnosti cisárske; cisári ruskí; biografické romány; životopisné romány; próza; ruská literatúra - texty; Foršová, Olga Dmitrijevna (bola ruská prozaička. * 28.05.1873 Rusko - 17.07.1961 Rusko); Pavel I. Petrovič (bol ruský cár v rokoch 1796-1801 a veľmajstrom Maltézskeho rádu v rokoch 1798-1801. * 01.10.1754 Petrohrad, Rusko - 23.03.1801 Petrohrad, Rusko); Kiš, Fedor (slovenský maliar, grafik, ilustrátor, úžitá a propagačná grafika. * 01.10.1946 Bratislava, Slovensko -)