Tajomstvá Paríža 3 : (Les Mystéres de Paris) - Sue, Eugene: 1804-1857 (Členská knižnica, 1970)
Svedkom príbehov celej škály postáv z najrôznejších prostredí, počínajúc tou najhoršou parížskou spodinou statočnými, no biedou ubitými robotníkmi, až po najprepychovejšie žijúce aristokratické kruhy, je čitateľ v ďalších dvoch dieloch Tajomstiev Paríža. Knieža Rudolf, spravodlivý, no krutý pomstiteľ zla, podporovateľ dobra, ochranca biednych a ponížených, nachádza si dlho oplákavanú dcéru Slzičku, vyrastajúcu v najväčšom bahne veľkomesta, ktorá si priam zázračne zanechala nevinnú a čistú dušu. Čitateľ tu nájde Slzičku povýšenú na princeznú po boku svojho otca.