Naše mestá - Pisoň, Štefan: 1917-2004 (Atlásky, 1984)
Kniha informuje o slovenských mestách. Uprednostnené sú tie, ktoré splnili čo najviac kritérií mestskosti, ako napr. sídlo krajského alebo okresného národného výboru, počet obyvateľov nad 5000, väčší počet priemyselných a iných výrobných podnikov...