Naše mestá - Pisoň, Štefan: 1917-2004; Kiš, Fedor: 1946-; Birčák, Štefan; Bunčák, Roman; Čaplovič, Pavol: 1917-1994; Červeňanský, Mikuláš: 1939-2005; Holúbek, Štefan (Bratislava Mladé letá, 1984)
Kniha informuje o slovenských mestách. Uprednostnené sú tie, ktoré splnili čo najviac kritérií mestskosti, ako napr. sídlo krajského alebo okresného národného výboru, počet obyvateľov nad 5000, väčší počet priemyselných a iných výrobných podnikov...
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: Pisoň, Štefan (slovenský publicista, kultúrny historik. * 06.07.1917 Oravský Podzámok, Slovensko - 2004 Slovensko); Kiš, Fedor (slovenský maliar, grafik, ilustrátor, úžitá a propagačná grafika. * 01.10.1946 Bratislava, Slovensko -); spoločenské vedy; mestá slovenské; slovenské mestá; štúdium oblastí; Slovensko; atlasy pre mládež; pre čitateľov od 11 rokov; regionálne zbierky; Detva (Slovensko); Červeňanský, Mikuláš (slovenský reštaurátor a múzejník. * 1939 Slovensko - 2005 Slovensko); Slovensko; Čaplovič, Pavol (bol slovenský archeológ, historik, učiteľ. * 07.03.1917 Veličná, Slovensko - 05.06.1994 Oravský Podzámok, Slovensko)