Dospievajúcim dievčatám: Čo treba vedieť o dospievaní, zdraví a kráse : (Everygirlĺs Lifeguide) - Stoppard, Miriam: 1937- (Neografia, 1992)
Kniha oslovuje dievčatá na prahu dospelosti - v čase, keď ide o veľa nových a dôležitých vecí: treba si zvyknúť na menštruáciu, uvedomiť si svoju zrejúcu ženskosť i plodnosť, akceptovať sex, upraviť svoje vzťahy s chlapcami i ostatným okolím. Okrem toho treba s plnou zodpovednosťou vziať do vlastných rúk starostlivosť o svoje duševné i telesné zdravie a o svoj vzhľad, zvoliť si životnú dráhu, nájsť svoje nové miesto v pôvodnej rodine, neraz sa práve zmietajúcej v kríze.