Dospievajúcim dievčatám: Čo treba vedieť o dospievaní, zdraví a kráse (Everygirlĺs Lifeguide) - Stoppard, Miriam: 1937-; Vrchovinová, Danica; Hill, Val; Molloy, Kevin; Robins, Jim; Durell Mac Kenn, Nancy; Harvey, Chris; Knaggs, Chris; Walker, James (Martin Neografia, 1992)
Kniha oslovuje dievčatá na prahu dospelosti - v čase, keď ide o veľa nových a dôležitých vecí: treba si zvyknúť na menštruáciu, uvedomiť si svoju zrejúcu ženskosť i plodnosť, akceptovať sex, upraviť svoje vzťahy s chlapcami i ostatným okolím. Okrem toho treba s plnou zodpovednosťou vziať do vlastných rúk starostlivosť o svoje duševné i telesné zdravie a o svoj vzhľad, zvoliť si životnú dráhu, nájsť svoje nové miesto v pôvodnej rodine, neraz sa práve zmietajúcej v kríze.
Register.
Keywords: zdravoveda; dospievanie; sexuálna výchova; výchova sexuálna; puberta; psychológia dospievania; adolescencia; drogy; alkoholizmus; dievčatá; filozofia morálky; etika; výchova spoločenská