Macramé - Brezinová, Alžbeta (Urob si sám, 1980)
Táto praktická príručka obsahuje základy viazania uzlov - techniku macramé. Opisuje podrobne pracovný postup najpoužívanejších uzlov a ich aplikovanie na rozličné dekoratívne predmety, závesy aj módne doplnky. Text vhodne dopĺňa veľa názorných obrázkov. Kniha je určená všetkým záujemcom o ručné práce - širokej čitateľskej verejnosti.