Karate: Ako začať - Šebej, František: 1947- (Ako začať, 1991)
Kniha obsahuje pomerne široký materiál, zhromažďovaný niekoľko rokov zväčša vo forme podkladov na školenia trénerov a doplnený o nové, u nás zatiaľ neznáme pramene. Okrem toho pomerne vysoké percento tvrdení a poznatkov je výsledkom priamych skúseností z tréningu karate. Niektoré budú azda v protiklade so staršími názormi a predstavami, no je to výsledok úsilia o prispôsobenie moderným poznatkom z iných športov.