Spevy lotosových listov: Zo starej ľúbostnej orientálnej poézie - Gerbóc, Jozef: 1942-2000; kolektív orientálných autorov; kolektív neznámych orientálnych autorov (Máj, 1974)
Orientálna poézia prechováva veľké bohatstvo intímnej lyriky a už desaťročia poskytuje svojou kvalitou a rozsahom bohaté zdroje estetického zážitku pre európskeho čitateľa. Viacerí významní básnici, medzi nimi Goethe, poznali túto tvorbu a mali k nej pozitívny vzťah.