Dobrodružstvá rušňa Tomáša 1: Tomáš a jeho kamaráti : (Thomas the Tank Engine & Friends) - Awdry, Wilbert: 1911-1997; Awdry, Christopher: 1940- (Tomáš a jeho kamaráti, 2010)
Rušeň Tomáš prichádza za vami s príhodami, ktoré prežíva na stanici i na trati. Prečítajte si, čo sa mu stalo, keď mal prvýkrát ťahať vláčik s cestujúcimi, alebo aké dobrodružstvá zažil, keď zachraňoval na koľajniciach kamaráta Jamesa. Aj rušeň Diesel sa celkom zmenil, keď mu Tomáš pomohol dostať sa z ťažkostí. Dobrý skutok robí zázraky a môže všetko napraviť. Neveríte? Tak sa rýchlo dajte do čítania!