Dobrodružstvá rušňa Tomáša 1: Tomáš a jeho kamaráti (Thomas the Tank Engine & Friends) - Awdry, Wilbert: 1911-1997; Awdry, Christopher: 1940-; Davies, Robin: 1950-; Smith, Jerry; Krupová, Eva: 1941- (Egmont ČR Praha, 2010)
Rušeň Tomáš prichádza za vami s príhodami, ktoré prežíva na stanici i na trati. Prečítajte si, čo sa mu stalo, keď mal prvýkrát ťahať vláčik s cestujúcimi, alebo aké dobrodružstvá zažil, keď zachraňoval na koľajniciach kamaráta Jamesa. Aj rušeň Diesel sa celkom zmenil, keď mu Tomáš pomohol dostať sa z ťažkostí. Dobrý skutok robí zázraky a môže všetko napraviť. Neveríte? Tak sa rýchlo dajte do čítania!
Obsah: Tomášov vlak. Tomáš a James. Tomáš a Diesel. Pre čitateľov od 5 rokov.
Keywords: Awdry, Wilbert, celým menom Wilbert Vere Awdry (bol anglický anglikánsky kňaz, politik, spisovateľ pre deti, železničný nadšenec pre parné motory. Tvorca Thomasa tendrová lokomotíva. *15.06.1911 Ampfield, Anglicko - 21.03.1997 Rodborough, Anglicko); rozprávky autorské; dobrodružné rozprávky; vlaky; železnice; rozprávky pre najmenších; sfilmované rozprávky; próza; próza; anglická literatúra - texty; anglická literatúra - texty; pre čitateľov od 5 rokov; Krupová, Eva (slovenská redaktorka, prekladateľka. * 1941 Slovensko -)