Trh márnosti : (Vanity Fair) - Thackeray, William Makepeace: 1811-1863 (Výber, 1990)
Román, ktorý je satirickú kritikou anglickej spoločnosti 1. polovice 19. storočia, vychádzal na pokračovanie v rokoch 1847 až 1848.