Nočný plač (A Cry in the Night) - Clark, Mary Higgins: 1927- 1929-; kolektív prekladateľov RAK; Havlíček, Miloslav: 1933-; Špatz, Michal (Fontana Praha, 1982)
Nočný plač, mladá rozvedená žena, žije v New Yorku s dvomi malými deťmi. Jedného dňa stretne talentovaného maliara z váženej rodiny. Ich sympatie sú vzájomné. Odchádzajú do jeho rodného domu v Minnesote. Čoskoro sa drobné záhady začínajú meniť na smrteľné nebezpečenstvo ohrozujúce Jenny i jej malé deti.
Tak toto je obrovské prekvapenie. Ako taká útla kniha dokáže zaraziť človeka do kresla a čítať a čítať a absolútne nevnímať okolie.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; kriminálne romány; horory; psychologické horory; Clark, Mary Higgins (americká spisovateľka románov napätia, tajpmstvo, psychologický thriller, 24.12.1927 v Bronxe, New York, USA -); próza; americká literatúra - texty; Havlíček, Miloslav (český výtvarník, autor koláží, komiksov, fotografíí a knižných ilustrácií. * 1933 Česko -)