Hodiny slohu 1: V 3.- 5. ročníku základných deväťročných škôl - Ballay, Jozef; Janáček, Gustáv: 1903-1983 (Knižnica metodickej literatúry, 1971)
Žiaci sa majú vo všetkých vyučovacích predmetoch učiť vyjadrovať súvisle, správne a pohotovo. Sústredenú pozornosť tejto úlohe venujeme na hodinách slohového výcviku.