Podozrivý zmizol. Čierna banka. Otrokári : (Anmäld försvunnen. Svarta banka. Slavhandlárna) - Svedelid, Olov Arvid: 1932-2008 (Zelená knižnica, 1986)
Kniha ponúka tri napínavé a skvelé detektívky z pera švédskeho spisovateľa detektívnych príbehov. Hlavný hrdina je policajný vyšetrovateľ a pri hľadaní páchateľov sa dostáva do veľmi nebezpečných situácií. V každom príbehu sa usiluje o život naozaj brutálnym spôsobom a celkový dojem je dokonca posilnený čiernym humorom.