Hodiny slohu 2: V 6.- 9. ročníku základnej deväťročnej školy - Ballay, Jozef (Knižnica metodickej literatúry, 1973)
Žiaci sa majú vo všetkých vyučovacích predmetoch učiť vyjadrovať súvisle, správne a pohotovo. Sústredenú pozornosť tejto úlohe venujeme na hodinách slohového výcviku.