Hodiny slohu 2: V 6.- 9. ročníku základnej deväťročnej školy - Ballay, Jozef; Jakabová, Adela: 1945-; Fúriková, Mária (Bratislava Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1973)
Žiaci sa majú vo všetkých vyučovacích predmetoch učiť vyjadrovať súvisle, správne a pohotovo. Sústredenú pozornosť tejto úlohe venujeme na hodinách slohového výcviku.
Obsah: Ako vzniká jazykový prejav. Jazykové štýly. vyjadrovanie žiakov. Metódy slohového výcviku. Postup pri spracovaní slohovej témy. Ústne prejavy. Využitie slohových prác. Hodiny slohu. Záver. Literatúra.
Keywords: spoločenské vedy; pedagogika; jazykoveda; Jakabová, Adela (slovenská výtvarníčka, dizajnérka, grafička, typografka. * 07.10.1945 Bratislava, Slovensko -); slovenčina; sloh (jazyk); hodiny slohu; jazykový prejav; reč; vyučovanie; metodika jazyka