Brucho Paríža : (Le ventre de Paris) - Zola, Émile: 1840-1902 (Svetová tvorba, 1965)
Román rozpráva príbeh politického väzňa, uprchlíka z galejí, ktorý sa tajne vracia do Paríža, žije s novou identitou a stáva sa inšpektorom rybieho trhu. Jeho pôvod však vzbudzuje pochybnosti medzi trhovkyňami a na základe ich intríg je hrdina opäť poslaný do vyhnanstva.