Zelený vzbúrenec - Wille, Hermann Heinz: 1923-2002 (Východoslovenské vydavateľstvo, 1985)
Historický dobrodružný román o saskom zbojníkovi Stulpnerovi. Autor zachytáva pohnutý život tejto legendy na pozadí Francúzskej revolúcie. Podáva realistický obraz života ľudového hrdinu, pričom vykreslením napínavých dejových zápletiek pravdivo zobrazuje život spoločnosti, najmä však poddaného ľudu na konci 18. a začiatku 19. storočia...