Tajgou a stepou: Krátke prózy starých sovietskych autorov - Miklášová, Vlasta; Rajský, Milan: 1924-; Krasl, Jiří: 1928-2004 (Príroda Bratislava, 1979)
Tajgou a stepu je kniha o ľuďoch. Aj keď sa celý dej rozvíja v tajge, v tundre, stepi, na poli či pri vodách. Človek - poľovník, amatér alebo profesionál, hrá hlavnú úlohu nezriedka, v dráme, kde, pravdaže, ako bol raz Čechov povedal, visí v prvom dejstve na stene puška. Teda z nej so všetkou pravdepodobnosťou niekto v poslednom vystrelí. Prostredníctvom osudov postáv spoznáva čitateľ v takmer panoramatických záberoch široké priestory Sovietskeho zväzu, bohatú mnohorakosť prírody, známe i menej známe zvieratá, rastlinstvo.
Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: poviedky autorské; poľovnícke poviedky; krátka próza; súborné diela viacerých autorov; próza; Rajský, Milan (slovenský publicista. Reportáže, knihy o prírode a poľovníctvo. * 1924 Slovensko -); Krásl, Jiří (český akademický maliar, ilustrátor, výtvarník kresleného seriálu Kulisaci, ktorý tvoril pre časopis ABC podľa scénára Jaroslava Foglara, ilustrátor príbehov o prírode. * 11.01.1928 Praha, Česko - 09.01.2004 Praha, Česko); ruská literatúra - texty; Rusko; Rusko