Pozdrav z Prahy: Výber poviedok súčasných českých spisovateľov pre mládež - Slabý, Zdeněk Karel: 1930-; Rampáková, Ľudmila: 1922-2003 1922-; Lupták, Oto: 1935-; Gálová, Marta (Klub mladých čitateľov, 1982)
Táto kniha nie je čítanka ani anatólogia. Je to výber, ktorý chce mladým slovenským čitateľom ukázať aspoň niekoľko významných a zaujímavých spisovateľov, zoznámiť ich s ich poviedkovou tvorbou a prispieť tak k vzájomnému poznávaniu českej a slovenskej literatúry, čo má u nás dobrú a dlhoročnú tradíciu.