Nakoniec príde smrť - Christie, Agatha: 1890-1976; Kompiš, Bohuslav: 1897-1987; Hübel, František: 1934-1978 (Mladé letá Bratislava, 1979)
Detektívny príbeh zo starého Egypta. Pred štyritisíc rokmi sa ľudia milovali a nenávideli takisto ako dnes, takisto si závideli moc a bohatstvo a vedeli sa preň zabíjať. Neexistovali síce policajní inšpektori a nikto neskúmal odtlačky prstov, Agatha Christie sa však bez týchto rekvizít zaobíde. Vyzná sa v psychológii a vie rovnako dobre brnknúť na citlivú stránku čitateľovi, ako do hĺbky vypracovať psychologickú motiváciu konania svojich postáv a majstrovsky pritom vykresliť atmosféru strachu, kde každý každého podozrieva a každý každého sa bojí. Takáto atmosféra panuje v rodine zádušného kňaza Imhotepa, ktorému umiera jeden člen rodiny za druhým a vždy to vyzerá ako nešťastná náhoda, prirodzená smrť alebo pomsta zo záhrobia...
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: Christie, Agatha, vl. menom Agatha Mary Clarissa lady Mallowanová, rodená Millerová, občas používajúci pseudonym Mary Westmacott (bola anglická spisovateľka, autorka veľmi obľúbených kriminálnych a detektívnych príbehov. Jedná sa o svetovo najznámejšie spisovateľku všetkých čias. * 15.09.1890 Torquay, Devon, Anglicko - 12.01.1976 Wallingford, Oxfordshire, Anglicko); Kompiš, Bohuslav (slovenský drevársky odborník, prekladateľ, nar. 1897 Liptovský Ján - 1987 Bratislava); romány autorské; detektívne romány; romány detektívne pre deti; kriminálne romány; próza; anglická literatúra - texty; pre čitateľov od 13 rokov