Kráľovstvo kvetov : (Le royaume des fleurs) - Careme, Maurice: 1899-1978 (Klub mladých čitateľov, 1988)
O dobrodružstvách malej Aničky, ktorá sa za svoj dobrý skutok dostala do kráľovstva, kde vládne kráľovná Flóra. Spriatelí sa s sirôtkami, s vľúdnu žabou šedozelenou, spozná tajomstvo zrodu kvetín a dostane sa do nebezpečenstva ... z ktorého ju zachráni mamičkina láska.