Encyklopédia spisovateľov sveta: Významní prozaici, básnici a dramatici celého sveta, nositelia literárnych cien, priekopníci nových smerov, odkaz starovekého Orientu a antiky - Juríček, Ján: 1922-1992 (Obzor, 1987)
Encyklopédia spisovateľov sveta podáva vo vyše 3 300 heslách prehľad o živote a diele najvýznamnejších spisovateľov, básnikov a dramatikov národných literatúr celého sveta s osobitným zreteľom na ich význam v kontexte celosvetového literárneho vývoja. Nie je to súvislý výklad svetovej literatúry, ale abecedne usporiadaný encyklopedický súhrn podstatných informácií o spisovateľoch.