Národní parky světa (National Parks of the World) - Grazzini, Giuseppe: 1949-; Mariot, Peter: 1940-2004; Benešová, Alena; Brátková, Libuše; Benešová, Alena (Praha Slovart, 1994)
Kniha popisuje slovem i obrazem 87 národních parků světa. Je doplněna mapami.
Keywords: prírodné vedy; príroda sveta; zvieratá sveta; národné parky sveta; parky národné svetové; svetové parky sveta; fotografie a texty; fotografické publikácie; flóra; fauna; Európa; Ázia; Amerika; Južná Amerika; Afrika; Oceánia; Česko; Slovensko; mapy Národných parkov sveta; Mariot, Peter (bol slovenský profesor, autor geografických učebníc na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. * 1940 Slovensko - 2004 Slovensko)