Zasľúbená zem a Godwulfov rukopis : (Promised Land & The Godwulf Manuscript) - Parker, Robert Brown: 1932-2010 (Členská knižnica Pravda, 1984)
Dva romány autora detektívok. Spája ich postava detektíva Spensera, zarytého starého mládenca, majstra vtipných poznámok. V prvom prípade rieši prípad podnikateľa, ktorý sa dostane do rúk úžerníkov a ktorému ujde manželka a pridá sa k feministkám. V druhom príbehu si Spensera najmä univerzita, aby vypátral krádež vzácneho rukopisu zo 14. storočia.