Ilúzia a skutočnosť : (Tutti i romanzi) - Pirandello, Luigi: 1867-1936 1867-1936 (Knižnica Nobelových cien, 1972)
Romány, novely, drámy a satirické poviedky talianskeho autora, v ktorých kritizuje spoločnosť prostredníctvom satiry a sarkazmu.