Láska si ťa nájde 1: Pod hviezdami Južného kríža : (The Moon Below) - Bickmore, Barbara: 1927-2015 (Slovenský spisovateľ, 1996)
Hallie Thomasová sa po bratovej smrti rozhodne prijať pozvanie do Austrálie od syna majiteľa baní Chadwicka Morgana a bez váhania opustí zadymený Newcastle. Pri plavbe do zasľúbenej krajiny takmer zomrie na zápal slepého čreva, no zachráni ju kanadský lekár Tristan Faulkner, odsúdený za rebelanstvo proti Anglicku. Vytvorí sa medzi nimi nesmelé, platonické puto, ktoré ich však spojí na celý život. Hoci sa Hallie vydá za Chada a má s ním deti, Tristan v osudových chvíľach vždy vstúpi do jej života ako záchranca, až sa napokon za dlhej Chadovej neprítomnosti stanú i milencami. Hallie si odrazu uvedomí, že si želá, aby sa Chad z Anglicka už nikdy nevrátil...