Tango : (Tango) - Karaslavov, Georgi: 1904-1980 (Knižnica víťazstva, 1977)
Mladí bulharskí komunisti z Tangu sú bratia Júliusa Fučíka, Zoje a Šuru Kosmodemianskov, Marušky Kudečíkovej, Mirky Nešporovej, ale aj Viktora Jaru a mnohých čílskych vlastencov, ktorých mená ešte nie sú svetu známe, ale po rokoch budú rovnako známymi pojmami.