Zimní vítr : (Winter Breeze) - Katajev, Valentin Petrovič: 1897-1986 (Naše vojsko, 1964)
Petya a Gavrik, hrdinovia najslávnejšieho Katajev románu Na bielom horizonte, sa v tejto knihe objavujú ako dospelí a píšu nové kapitoly v ich živote v Odese na konci prvej svetovej vojny av prvých mesiacoch po októbrovej revolúcii.