Základňa : (Foundation) - Asimov, Isaac: 1920-1992 (Knižnica Triumf, 1991)
Sci-fi román amerického spisovateľa. Čitateľ sa stáva svedkom búrlivých dejinných udalostí odohrávajúcich sa v budúcnosti a zamýšľa sa spolu s autorom nad osudom ľudskej civilizácie...