Základňa (Foundation) - Asimov, Isaac: 1920-1992; Slobodník, Dušan: 1927-2001; Slobodník, Dušan: 1927-2001; Soukup, Karel: 1965-; Štuková, Ľubica; Šťastná, Alena (Bratislava Práca, 1991)
Sci-fi román amerického spisovateľa. Čitateľ sa stáva svedkom búrlivých dejinných udalostí odohrávajúcich sa v budúcnosti a zamýšľa sa spolu s autorom nad osudom ľudskej civilizácie...
Obsah: Psychohistorici. Encyklopedisti. Starostovia. Obchodníci. Obchodní magnáti. Doslov: Tvárny autor - závažné problémy (Dušan Slobodník).
Keywords: Asimov, Isaac, narodený Isaac Judovič Ozimov (bol veľmi úspešný a neobyčajne plodný americký spisovateľ a biochemik židovského pôvodu, známy vďaka svojim sci-fi knihám a populárno-vedeckým prácam. Takisto písal mysteriózne a fantasy príbehy. Napísal viac ako 300 vedeckých, vedecko-populárnych a sci-fi kníh. Je autorom troch zákonov v oblasti robotiky. Začiatok jeho tvorby patrí do takzvaného Zlatého veku Sci-Fi . * 02.01.1920 Petrovichi, Smolensk Oblast, Rusko - 06.04.1992 Brooklyn, New York, USA); Slobodník, Dušan (slovenský spisovateľ, literárny vedec, prekladateľ a politik. * 11.04.1927 Pezinok, Slovensko - 13.12.2001 Bratislava, Slovensko); romány autorské; vedecko-fantastické romány; romány vedecko-fantastické; sci-fi; dobrodružné romány; próza; americká literatúra - texty; pre čitateľov od 12 rokov; Soukup, Karel (český výtvarný umelec, ilustrátor, grafik, spolupráca s ateliérmi animovaného filmu Praha, organizátor podujatí, dizajnér, manažér. 08.02.1965 Brno, Česko -)