Biologie dítěte: Pro pedagogické fakulty - Suchý, Jaroslav; Dohnal, Vítězslav (Státní pedagogické nakladateľství, 1970)
Vysokoškolská učebnice vysvětluje základní pojmy, fylogenetický a ontogenetický vývoj a biologické zákonitosti vývinu dítěte. Podává výklad jednotlivých částí tělní soustavy, upozorňuje na nejčastější choroby a vady dětského věku ana možnosti prevence nemocí. Zabývá se také osobní hygienou dítěte, infekčními chorobami a první pomocí při úrazech.