Biologie dítěte: Pro pedagogické fakulty - Suchý, Jaroslav; Dohnal, Vítězslav; Kutil, Bohuslav: 1907-1982 (Státní pedagogické nakladateľství Praha, 1970)
Vysokoškolská učebnice vysvětluje základní pojmy, fylogenetický a ontogenetický vývoj a biologické zákonitosti vývinu dítěte. Podává výklad jednotlivých částí tělní soustavy, upozorňuje na nejčastější choroby a vady dětského věku ana možnosti prevence nemocí. Zabývá se také osobní hygienou dítěte, infekčními chorobami a první pomocí při úrazech.
Keywords: zdravoveda; biológia dieťaťa; dieťa; hygiena zdravia; učebnice vysokoškolské; Kutil, Bohuslav (český docent úžitkovej grafiky, práce v odbore. * 01.06.1907 v Písku, Česko - 13.03.1982 v Plané n. Lužnicí, Česko)