O sto rokov predtým - Bulyčov, Kirill: 1934-2003; Slobodníková, Viktória; Krčméry, Tomáš: 1950-; Krčméry, Tomáš: 1950-; Miháliková, Mária (Bratislava Pravda, 1985)
Skvelý sci-fi román, dej sa odohráva na Zemi, hlavným hrdinom je šiestak Koľa, ktorý sa vydáva za dobrodružstvami do budúcnosti...
Keywords: romány autorské; vedecko-fantastické romány; romány vedecko-fantastické; sci-fi pre deti; próza; ruská literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov; Bulyčov, Kirill, vlastným menom Igor Vsevolodovič Možejko (bol ruský svetoznámy spisovateľ, doktor historických vied. Jeho manželka sa volá Kira a matka bola rodená Bulyčovová, preto Kir Bulyčov. * 18.10.1934 Moskva, Rusko - 05.09.2003 Moskva, Rusko); Krčméry, Tomáš (slovenský akademický maliar, grafik a knižný ilustrátor. * 1950 Bratislava, Slovensko -)